Ärrbehandling

Ärr kan påverka flera olika saker i kroppen. Utöver begränsningar i lymfflödet kan de även påverka rörelsefriheten, ge nervsmärta, skapa domningar och svullnad. En del ärr, som t.ex. ärr efter kejsarsnitt, kan även påverka mag- och tarmkanalen. Med hjälp av McLoughlin Scar Tissue Release (MSTR), en patenterad metod för ärrbehandling, går det att manuellt mjuka upp bindväven så att ärret kan läka på ett sätt som innebär mindre påverkan på kroppen. En del får tillbaka sin rörelsefrihet helt och andra blir av med sin smärta. För en del blir ärret mindre uppseendeväckande och vägen till att läka traumat som ligger bakom ärret kan påbörjas. Andra kanske inte når hela vägen dit, men blir åtminstone hjälpta till det bättre. Metoden är mjuk och gör inte ont. Ett försiktigt fingertoppstryck appliceras på området för att frigöra begränsningarna i ärren. Man forcerar ingenting och metoden utförs alltid med lyhördhet för klientens reaktioner.

 

 

Lymfatisk yoga

Den lymfatiska yogan kombinerar rörelse och stillhet på ett sätt som återskapar lymfflödet, samtidigt som den ger kroppen en möjlighet att komma ner i djup vila, där lymfsystemet fungerar optimalt. I början av varje pass görs ett antal egenvårdsrörelser som ”öppnar upp” systemet och gör det mottagligt för ett ökat lymfflöde. Genom att göra rörelserna lugnt, medvetet och fokuserat, samtidigt som du andas djupt, så startar du en rad läkande processer.

 

Lymfmassage

Lymfmassage är bra om du t.ex. sover dåligt, har värk i kroppen, samlar vätska, har slarvat med kost och motion, ätit antibiotika, har ärr, stressar eller detoxar. Det lymfatiska systemet avgiftar kroppen och i ett igensatt system ansamlas slaggprodukter som kan orsaka svullnader (ödem), celluliter, återförgiftning samt ett nedsatt immunförsvar. Massagen syftar till att stimulera och sätta igång cirkulationen i kroppens lymfsystem, så att utrensningen fungerar effektivt.

 

 

 

BOKA TID HÄR

 


 

“Ett varmt mottagande och en underbart härlig och avkopplande lymfmassage som
gjorde susen för mitt stressade jag. Tack!”

– Sofia U

 

“Lymfmassage är en i huvudsak mycket mjuk, långsam och lugn massage. Det är inte helt ovanligt att mina klienter somnar på massagebänken. Jag blir glad när det händer, för då kan jag vara säker på att klienten är i det parasympatiska nervsystemet, där lymfsystemet arbetar som bäst. Massagen syftar till att öka och förbättra flödet i lymfsystemet så att det lättare kan transportera ut virus, bakterier och slaggprodukter ur kroppen och hålla oss friska. Lymfmassage är bra både i behandlande och i förebyggande syfte.”

– Cecilia Lind

 

“Cecilia lyssnade och anpassade behandlingen efter vad jag behövde just för tillfället.
Riktigt bra!”

– Anna B

 

“Att få lymfmassage av Cecilia är som att sjunka ned i en varm, trygg och hållande famn. Behandlingen är djupt avslappnande. Med händer som vet vad de ska göra, får Cecilia igång flödet i lymfkärlen och effekten låter inte vänta på sig. För mig har det varit viktigt att dricka mycket vatten efter en behandling och det har känts som en genomsköljning av systemet, en effektiv utrensning. Jag kan varmt rekommendera en behandling hos Cecilia!”

– Carina Andersson, Kraniosakral Terapeut

 

“Helt fantastiskt! Kände mig så trygg och kunde slappna av helt och hållet hos Cecilia.
Har varit utmattad och massagen gav mig ny energi och kändes väldigt läkande.”

– Johanna F